esmaspäev, 16. november 2009

Küsimustik laiali saadetud

Ootan teie vastuseid neile.
Üks viga on ikkagi sisse lipsanud. Punktis 5, alapunkt a on toodud välja küll vaja mineva killustiku kogus aga mitte summa. Kallim killustiku tonn on 156kr/tonn. Lisaks veel transport. Nii, et 5000kr peaks arvestama. See miinimum programm. Tegelikult lubas arendaja Saku Majale korraliku killu tee teha kuni kanalisatsiooni pumplani. Sinna sai arendaja poolt pandud mingisugust ehitusprahti (paekivi ja mulla segu), mis praeguseks ei anna kuidagi tee mõõtu välja. Ka on mul veel pöördumata Saku Maja poole, kuna see pumpla on täiesti lahti. Kui kaevu kaas lahti tõsta, saab iga inimene sinna ligi. Ka lapsed. Lisaks oleks huvitav teada kas arendajad on notaris käinud ja ametlikult andnud torustikud Saku Majale üle.
Kõik need plaanid on mul märkmikus kirjas.

Ma praegu ei saa praegu kontrollida mida kirjutasin eurorahade taotlemise kohta aga kardan, et üks asi jäi mainimata - eurorahasid ei saa taodelta eraisik. Seega, kui tahame eurorahasid taodelda peame me end arvele võtma MTÜ-na. Ka vallalt ei saa me tasuta killustiku Tänassilma-Laagri tee äärde jalakäitate tee rajamiseks kui me pole MTÜ-d. Ka arendajaga nö võitlemisel soovitati koondada jõud MTÜ alla. Siis selgem, et hädaldajaid on rohkem kui mina üksinda :).
Tänu bogile on ka olemas selline e-maili aadress nagu: salmearendus@hot.ee. Kui te juhuslikult võtate mõnd hinnapakkumist arenduse jaoks, siis võiks need pakkumised sinna saata.
Kaidi

1 kommentaar:

  1. Tere!

    Kõigepealt suured tänud kõigile, kes leiavad seda tibakest aega, et Salme arenduse probleemidega tegeleda. Sain küsimustiku kätte ja vastasin nii kuis oskasin. Avaldaks siinkohal oma arvamust edaspidise tegutsemise osas. Minu prioriteedid arendamisel oleksid järgmised:
    1) Tänava sildid (vaatame asja mustemat tsenaariumit, juhuks kui oleks vaja kutsuda tuletõrje, kiirabi või politsei - kuidas siis nad oskaksid meid leida. Taksojuhtidele seletamisest ka juba kõrni, et kus ja kuidas kohale saab). Tänava siltide paigaldus ei nõuaks ka palju raha, eriti veel siis kui majade peale raha ära jaotada.
    2) Teede suuremate aukude täitmine killustikuga - ei ole samuti eriti kallis ja pealegi kui me seda kohe varsti ei tee siis saavad nendel teedel sõita edaspidi vaid neliveo või hobusega härrad!
    3) Lumesahk talvel - kõik kes usuvad globaalsesse soojenemisse, siis unistage aga edasi;) Olen seda teemat ülikoolis käsitlenud pea 7 aastat juba ja talvised lumetormid ja külmemad perioodid ei ole kaugeltki möödanik. Seda näitavab ka eelmine aasta, mis ei olenud sugugi lumevaene. Nii et olegem valmis ka raha lumekoristuse alla panema!

    Kõik ülejäänu annab oodata ja nõuab ka palju rohem rahalisi kulutusi (mängupaltsid, tänavavalgustus, freesasfalt, kergliiklus tee, sidekaabel - need ei ole eluliselt tähtsad!!!)

    PS! Kohtusse andmine - mõttetu närvide kulutamine, mis võib kergesti üle minna ka raha kulutamiseks!

    Nii, et igal juhul on meie maja elanikond nõus osalema Salme arendamises ja arenduse kaasaaitamises nii palju kui võimalik ja kui need küsimustikud kõik Teieni jõuavad, siis tuleks küll ka kiiremas korras üks koosolek maha pidada, kus peab juba kõigil oma arvamus asjast olema.

    Edu soovides,

    Kert Martma, Haldja tn 1
    kertm@tlu.ee

    VastaKustuta