kolmapäev, 18. november 2009

Asfalt või freesasfalt - küsisin ajaviiteks hinda Teede Rev-2 As-lt

Olen siin kodus oma "seagripiga" ja ajaviiteks lõin kokku teede meetrid ja küsisin pakkumist Teede Rev-2 as-lt. Nii võrdluseks, et mis asfalti hinnad ka on tänapäeval.

Kergliikustee(seal üleval suure tee ääres) 240m pikkust ja 3m laiust. Asfaltbetoon h=5cm 79200.-

Sõidutee 680 m pikk ja 3,5m laiust. Hinnas olemasoleva killustikkatte profileerimine koos killustiku lisamisega h=10cm ja ühekihiline asfaltbetoonkate h=6cm 380800.-

Sõidutee olemasoleva killustikkatte korrastamine +freesasfaltiga katmine h=10cm +pindamine 1x graniitkillustikuga 190400.-

Teede laiuste kohta ma mingit seadust ei suutnud leida seega sõiduteele panin 3,5m ja ma ei saagi hästi aru miks me peaks laiema välja ehitama.. et tobedal arendajal oleks mugavam sellest teest valla kasuks vabaneda? Kergtee laius 3m tundub küll hull priiskamine aga sellise laiusenõude ütles mulle Kaidi.

Olge terved!
Leelo

4 kommentaari:

  1. Täitsa hea hind asfalti kohta. Ja ei tohi unustada, et praegu saab ka kaubelda hindades. Sellised hinnapakkumised on nö umbkaudseks hinnaks, et teaksime millega arvestada tuleb. Eks igalt poolt saab veidi kaubelda. Mõnest firmast rohkem, mõnest vähem.
    Kaidi

    VastaKustuta
  2. Veel infoks teede kohta. Kui meil käis septembris Olev Raudne koos valla peaarhitektiga maja vastuvõtu asjus, siis nad mainisid, et Haldja tänava tee on üldse valesti tehtud! Tee pind peab olema madalamal kruntide pinnast, sest sadeveed peavad aiast tänavale jooksma ja tänaval pidid olema sadevete kaevud. Meie ei leidnud küll ühtegi nähtavat kaevuluuki (võib- olla on need killustiku alla jäänud), kuhu oma vesi juhtida. Valla ametnikele paistis, et meie tee on küll kõrgemal kui krundid ja ütlesid, et arendaja peab selle tee uuesti tegema. Kui me sellele veel killustiku peale paneme ja veel asfalti ka, siis tee pind tõuseb veel kõrgemale.
    Veel on nõue, et kahe krundi vahel peab olema kraav või betoonist serv (kallakuga tänava poole), mis ei lase vett allpool oleva naabri aeda ja selle eest peab hoolitsema ülevalpool asuv naaber. Oleme Haldjad kõik kallaku peale sattunud.

    tervitab Anne, Haldja 1

    VastaKustuta
  3. Väga huvitav tähelepanek. Ma plaanisin nagunii uurida valla ehitus - ja planeerimisjuhilt teede laiuste mõõte. On vaja ka uusi reaalseid plaane kanalisatsiooni ja sadevete asjus. Mul on need plaanid mille järgi pidi töid teostama aga kui pilti vaadata, siis on selge, et nii see päris ei ole. Näiteks Haldja tänava tuletõrje hüdrandi asukoht.
    Anne - sadevee kaevud on täiesti olemas. Need tänava allpool osas kuhu vesi jookseb. Haldja tänava otsas neid 2 aga kuna kurv on paremale poole ja tee on sealt ära sõidetud, siis vett võttab vastu 1 sadevee kaev. Kevadel plaanisin seda killustiku alt otsima hakata kui tabasin Saku Maja mehe ja tema oma metallidetektoriga leidis selle kohe.
    Huvitav on see, et kõik sadevee kaevud on hoopis kõrgemal kui tee on. Mõned lausa 20cm kõrgemal. Eeldasin, et selle pärast et tee tuleb kõrgemale tõsta.
    Projekteerimistingimustest ei mäleta, et seal oleks kirjas olnud betoonist serva ehtuse nõue. Kui seda seal kirjas ei ole, siis kuidas me peaksime sellist nõuet teadma ja täitma. Võibolla see nõue uutele kruntidele.
    Kaidi

    VastaKustuta
  4. Tere jälle! See kruntidevahelise kraavi nõue pidi olema detailplaneeringus kirjas. Ma ei ole veel seda planeeringut viitsinud nii põhjalikult lugeda, aga peab vist selle ette võtma.

    tervitab Anne

    VastaKustuta